+36 30 44 77 484 | info@raktarkellekek.hu
                  H-P 08:00-16:00

 

Munkavédelmi szemüveg

"Úgy vigyázz rá, mint a szemed fényére!" - A megfelelő munkavédelmi szemüveg, védőszemüveg kiválasztása

Gondolom mindenkinek fontos a látása és nem kezd el senki hegeszteni vagy flexelni védőszemüveg nélkül. Szemünk a mindennapokban ki van téve több veszélynek is - például favágáskor vagy akár csemperagasztó bekeverésénél. Egyetlen apró figyelmetlen mozdulat és már is a szembe kerülhet egy faforgács vagy egy csepp ragasztó, ami már komoly sérülést tud okozni.

Legtöbben alábecsüljük a szemünk védelmének fontosságát. Többségünk nem tesz fel semmiféle szemüveget faaprításhoz vagy akármilyen kerti munkához. Leghatékonyabb szemvédelem a szemüveg. Kínálatunkban a legtöbb munkavédelmi szemüveg, a modern kialakításnak köszönhetően akár sportoláshoz vagy kiránduláshoz is használható.

A munkavédelmi szemüvegnek tökéletesen kell illeszkednie. Ez az egyik alapvető szempont. Itt nem csak a kényelem a lényeg, hiszen védőszemüveg esetében az arc és lencse közötti távolságnak is megfelelőnek kell lennie, hogy a legnagyobb védelmet nyújtsa. 

Ha egész napos szemvédelemről van szó, akkor figyelembe kell vennünk a szemüveg viselési idejét is. 

 - 1. optikai osztályú szemüveget válasszuk, ha egész nap kell viselnünk
 - 2. optikai osztályba tartozó szemüvegek csak alkalmi használatra valók
 - 3. optikai osztályba tartozó szemüvegek pedig rendkívüli esetekben használhatóak

Attól függően, hogy hol történik a munkavégzés, válasszuk az UV-szűrős szemüvegek valamelyikét, vagy a színezett lencsések közül. Tehát nem csak a hagyományos víztiszta lencsés szemüveg létezik. 
Kínálastunkban található
 - sötétített lencsés szemüveg, mely közvetlen fényben viselhető
 - fényesedő lencsés szemüveg, mely a legalkalmasabb a korlátozott látási viszonyokhoz. Ez általában a sárga vagy narancssárga lencsék, melyeket fényesedő tulajdonságaik miatt szívesen használják autóvezetés, kerékpározás, síelés, ködös vagy felhős időben.

Ha munkája során nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint por- vagy forgácstól való védelem, akkor Önnek magasabb ellenállósági szemüvegre van szüksége:
 - S - az ilyen szemüveg ellenáll a 12 m/s sebességgel szálló 6 mm-es acélgolyó ütésének.
 - F - az ilyen szemüveg ellenáll a 45 m/s sebességgel szálló 6 mm-es acélgolyó ütésének.
 - B - az ilyen szemüveg ellenáll a 120 m/s sebességgel szálló 6 mm-es acélgolyó ütésének.
 - A - az ilyen szemüveg ellenáll a 190 m/s sebességgel szálló 6 mm-es acélgolyó ütésének.
 - T - az ilyen szemüveg -5°C és +55°C közötti tartományban ütésálló és hőálló.

A hosszú élettartam miatt a munkavédelmi szemüvegeket érdemes megfelelően ápolni. Alapvető védelem egy szilárd szemüvegtartó, de emellett érdemes izopropil-alkoholos tisztítószerrel is kezelni a szemüveget. A tisztítószer karcmentesen eltávolítja a lencséről a zsírt és az apró porszemeket.

Munkavédelmi szemüveg lencse szín

Munkavédelmi szemüveg lencse