+36 30 44 77 484 | info@raktarkellekek.hu
                  H-P 08:00-16:00

 

Puma munkavédelmi cipő

A Puma Safety munkavédelmi cipők, lehetővé teszik a hatékony munkavégzést, azonban nem csak a biztonság a fő szempont. Megjelenésükben a sportosság is nagy szerepet játszik. A külső design-ról pedig egyértelműen a sportosság az első, ami eszünkbe jut. A Puma védőcipőkről mondják, hogy az utcára is igazán menő, nemhogy melóba.

A Puma munkavédelmi cipő kialakításakor a sok technológiai újításnak köszönhetően, az egyik fő cél, hogy a védőcipők rugalmasságának és tartósságának megőrzése még extrém körülmények között is. Különböző technológiákkal, mint a BreathActive lélegző bélés, a FAP (hajlékony kerámiaszálas) talpátszúrás elleni védelem, vagy az energia elnyelő sarok speciális kialakítása egy-egy termékcsalád esetében. 


13termék 113

Safety Knit: Ultrarugalmas textil elemek, melyek úgy illeszkednek a lábhoz, akár egy zokni. A Safety Knit felsőrész kiváló minőségű szintetikus szövetből készül, mely ellenálló, rugalmas és lélegző.

Flex Motion techológia: A dupla sűrűségű PU talp mindennél nagyobb rugalmasságot biztosít. A futócipők hatékonysága kombinálva a munkavédelmi cipők védőképességével.

Rebound talp: A három rétegű PU talp mindennél jobb energiaelnyelést biztosít. Extra kényelmet nyújt a lábnak és ellenállóbbá teszi a fáradtság ellen.

idCell: A sarokrész tökéletesen elnyeli az ütődéseket, amikor a védőcipő sarokrésze a talajhoz ér. idCell eleme extra puha, energiaelnyelő anyagból készül.

Metro talp: A teljesen TPU talpban pontosan ugyanazok a lehetőség találhatóak, mint a futball cipőkben. Ezt a technológiát eddig nem igazán használták a munkavédelmi cipőkben. Kitűnő hajlékonyság, magas tartósság és jó tapadás.

IMPULSE.FOAM: Extra könnyű, duplán habosított talpszerkezet. Ez az intelligens találmány optimális energiavisszanyerést és maximális rugalmasságot biztosít. 

A Puma Safety termékeket a Lippstadtban lévő vállalkozás fejleszt, gyárt és forgalmaz 1930 óta. A cég a munkavédelemben az egyik vezető szerepet tölti be Európában. A cég a környezet felé is vállal felelősséget és nem csak a vásárlói és partnerei felé.Minden terméknél figyelnek a folyamatos fejlesztésekre, ami nélkülözhetetlen a fenntarthatóságért. Büszkén állítják, hogy PVC mentes minden munkavédelmi termékük.

 

A Puma munkavédelmi cipő számos tulajdonsága járul hozzá a tökéletes komfortérzethez. Ilyen például az energiaelnyelő sarokrész, mely a legtöbb védőcipőnkben megtalálható. A csúszásmentes talppal szinte kivétel nélkül minden cipőnk rendelkezik. Ezeken felül jellemző a víz- és olajálló anyagogak használata. Az összes gyártó igyekszik a lehető legjobb légáteresztő megoldásokat alkalmazni, ezáltal is biztosítva a tökéletes szellőzést. Számos termékünk rendelkezik antisztatikus tulajdonságokkal, mint ahogy ESD védelemmel is. 

Alább a munkavédelmi cipő orrmerevítőjéről néhány hasznos tanács.

A munkavédelmi cipők elülső részében található a kapli, ami nem más, mint a védőlábbelibe épített lábfejvédő, ami lehet acél, kompozit vagy akár üvegszálas merevítés is.
Az acél kaplival ellátott munkavédelmi cipő kiemelkedő védelmet nyújt zuhanó tárgyak ellen. Ilyen védelemmel ellátott védőcipő akár a 200 joule energiájú zuhanó tárgyak által okozott hatásoktól is megvédheti viselőjét.
Vannak azonban olyanok, aki az acél orrmerevítős cipőket túl nehéznek találják. Nekik is van megoldás, hiszen vannak alternatívái az acél kaplinak. Kompozit orrmerevítő a legelterjedtebb alternatíva. Ez a megoldás minden szempontból versenyképes az acél kapival. Sőt, több előnye is van vele szemben. Könnyebb, mint az acél, sokkal kevésbé vezeti a hőt, ami télen óriási előny, mert a védőcipő így nem hűl ki. A kompozit kaplival ellátott védőcipőnek van még egy fontos előnye. A detektorkapunál való áthaladás jelentősen egyszerűbb, hiszen erre az anyagra nem jelez be az eszköz.

Amit mindenkinek tudnia kellene:

"(1)Az állam - a munkavállalók és a munkáltatók érdekképviseleti szerveivel egyeztetve - meghatározza az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés alapvető követelményeit, irányítási és ellenőrzési intézményeit, valamint kialakítja az egészség, a munkavégző képesség megóvására, a munkabiztonságra és a munkakörnyezetre vonatkozó nemzeti politikáját, amelynek megvalósulását időszakonként felülvizsgálja.

(2)A munkáltató felelős az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósításáért. A munkavállalók munkavédelmi kötelezettségei nem érintik a munkáltató felelősségét. A munkáltatói feladatok teljesítésével összefüggésben keletkező költségeket és egyéb terheket nem szabad a munkavállalóra hárítani.

(3) Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját - a jogszabályok és a szabványok keretein belül - a munkáltató határozza meg.

(4) A munkáltató felelős azért, hogy minden munkavállaló az általa értett nyelven ismerhesse meg az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés reá vonatkozó szabályait."
 - 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről, 2. §

Szűrés
Cipő méret
Szín
Gyártó
Védelem