+36 30 44 77 484 | info@raktarkellekek.hu
                  H-P 08:00-16:00

 

Portwest munkavédelmi bakancs

Portwest lábvédelem
Az Írországi Portwest Ltd. a munkavédelmi eszközök és védőfelszerelések széleskörű gyártásával foglalkozik immáron több, mint 100 éve. Versenyképes árainak, illetve kitűnő minőségének köszönhetően vált az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb márkává a magyarországi munkavédelmi termékek piacán. Elképesztően széles termékpalettája, a munkavédelmi sisakoktól kezdve, a munkavédelmi bakancsokon át számos területen nyújtanak védelmet. Számos alapanyaggal és szövettel dolgoznak. A védőbakancsok garantálják a maximális védelmet, megbízhatóságot és kényelmet.

 


22termék 116
22termék 116

Innovatív és stílusos védőbakancsok, rugalmas és erős konstrukciók, hosszabb élettartam.

A Portwest munkavédelmi bakancs választékánál a legjobb minőségű anyagokat és a gyártási technológiát alkalmazzák, a maximális teljesítmény és kényelem elérésének érdekében. Munkavédelmi bakancsok a legkülönbözőbb munkaterületekre (olaj- és gázipar, építőipar, bányászat, erdészet, stb.).

Portwest Steelite munkavédelmi lábbeli – a prémium védőlábbeli választék kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával. A Steelite munkavédelmi bakancsok acél orrmerevítővel és/vagy acél talplemezzel készülnek.
Portwest Compositelite munkavédelmi lábbeli – a prémium védőlábbeli választék, mely fémmentes, könnyű és rugalmas. A Compositelite munkavédelmi bakancsok kompozit orrmerevítővel és vagy kompozit talplemezzel készülnek.
Portwest munkacipők – Könnyű és hosszantartó modellek egész naposkényelmet biztosítanak. Tökéletes választás szabadidős tevékenységekhez, illetve könnyebb munkához.

A munkavédelmi bakancsoknak számos tulajdonsága járul hozzá a tökéletes komfortérzethez. Ilyen például az energiaelnyelő sarokrész, mely a legtöbb védőbakancsunkban megtalálható. A csúszásmentes talppal szinte kivétel nélkül minden bakancsunk rendelkezik. Ezeken felül jellemző a víz- és olajálló anyagogak használata. Az összes gyártó igyekszik a lehető legjobb légáteresztő megoldásokat alkalmazni, ezáltal is biztosítva a tökéletes szellőzést. Számos termékünk rendelkezik antisztatikus tulajdonságokkal, mint ahogy ESD védelemmel is. 

Alább a munkavédelmi bakancs orrmerevítőjéről néhány hasznos tanács.

A munkavédelmi bakancs elülső részében található a kapli, ami nem más, mint a védőlábbelibe épített lábfejvédő, ami lehet acél, kompozit vagy akár üvegszálas merevítés is.
Az acél kaplival ellátott munkavédelmi bakancs kiemelkedő védelmet nyújt zuhanó tárgyak ellen. Ilyen védelemmel ellátott védőbakancs akár a 200 joule energiájú zuhanó tárgyak által okozott hatásoktól is megvédheti viselőjét.
Vannak azonban olyanok, aki az acél orrmerevítős bakancsot túl nehéznek találják. Nekik is van megoldás, hiszen vannak alternatívái az acél kaplinak. Kompozit orrmerevítő a legelterjedtebb alternatíva. Ez a megoldás minden szempontból versenyképes az acél kapival. Sőt, több előnye is van vele szemben. Könnyebb, mint az acél, sokkal kevésbé vezeti a hőt, ami télen óriási előny, mert a védőbakancs így nem hűl ki. A kompozit kaplival ellátott védőbakancsnak van még egy fontos előnye. A detektorkapunál való áthaladás jelentősen egyszerűbb, hiszen erre az anyagra nem jelez be az eszköz.

Amit mindenkinek tudnia kellene:

"(1)Az állam - a munkavállalók és a munkáltatók érdekképviseleti szerveivel egyeztetve - meghatározza az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés alapvető követelményeit, irányítási és ellenőrzési intézményeit, valamint kialakítja az egészség, a munkavégző képesség megóvására, a munkabiztonságra és a munkakörnyezetre vonatkozó nemzeti politikáját, amelynek megvalósulását időszakonként felülvizsgálja.

(2)A munkáltató felelős az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósításáért. A munkavállalók munkavédelmi kötelezettségei nem érintik a munkáltató felelősségét. A munkáltatói feladatok teljesítésével összefüggésben keletkező költségeket és egyéb terheket nem szabad a munkavállalóra hárítani.

(3) Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját - a jogszabályok és a szabványok keretein belül - a munkáltató határozza meg.

(4) A munkáltató felelős azért, hogy minden munkavállaló az általa értett nyelven ismerhesse meg az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés reá vonatkozó szabályait."
 - 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről, 2. §

Szűrés
Cipő méret
Szín
Gyártó
Védelem