+36 30 44 77 484 | info@raktarkellekek.hu
                  H-P 08:00-16:00

 

Láthatósági ruházat

Jól láthatósági kabát, láthatósági mellény, láthatósági ruházat

Vannak olyan munkakörök, munkaterületek, ahol a védőfelszerelésen és komforton túl a jól láthatóság kabát és a láthatósági mellény is kiemelkedő szerephez jut. Széles kínálatunkban megtalálhatsz mindent, amire szükséges lehet ahhoz, hogy ne maradj észrevétlen. Akár egy láthatósági mellény – ami egyébként a munkavédelmen kívül is számos helyen kötelező, például külterületen kerékpározásnál, vagy gyaloglásnál, éppúgy kötelező felszerelése a gépjárműnek is – láthatósági kabát vagy nadrág.

A gyártók napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztonságosabb munkavégzésre. Ennek keretében a jól láthatósági ruházatok is folyamatosan fejlődnek a biztonságunk érdekében. Évekkel ezelőtt még nem voltak ilyen fejlettek ezek a ruhák, hiszen egy szürke csík egy feltűnő zöld mellényen és kész is volt a jól láthatósági mellény. Ma már ezen termékek széles kínálatával találkozhatunk a gyártók palettáján. Lehet szó nyári pólóról, mellényről, több évszakos, többfunkciós ruházatról vagy akár a 2,3,4 az egyben kabátokról. Kínálatunkban szereplő darabok mind megfelelnek a legszigorúbb és legújabb kritériumoknak, mint például az EN 471 szabványt leváltó EN ISO 20471 szabványnak.

EN ISO 20471
A szabvány azokra a védőruhákra vonatkozó jellemzőket rögzíti, melyeknél cél a használó láthatóságának a jelzése veszélyes helyzetekben, minden fényviszony között, nappal és éjjel a fényszóró fényében.

A jól láthatósági ruházatnak három osztálya van. Minden osztálynak minimális látható anyagfelülettel kell rendelkeznie a ruhán, minél magasabb a besorolása, annál jobban látható a ruha.

 

jól láthatósági ruházat, jól láthatósági mellény védelmi szint

 

Jól láthatósági ruházat minimális követelmények.
A szabvány bizonyos követelményeket ír elő fényvisszaverő csíkok elhelyezéséről.
A ruházaton a vízszintes csíkok mellé függőlegeseket is el kell helyezni a tökéletes láthatóság érdekében, hisz ezzel látható marad a ruházat egy lehajolás közben is.
Útépítkezéseken vagy vasúton, ahol nincs forgalom az út mellett, ott a minimális követelmény a 2-es szint.
Ahol a forgalom nem zárható ki teljesen, ott természetesen a maximális védelemmel (3-as szint) ellátott láthatósági ruházat az előírás.