+36 30 44 77 484 | info@raktarkellekek.hu
                  H-P 08:00-16:00

 

Exena munkavédelmi bakancs

Exena munkavédelmi bakancs
A 70-es évek elején indult az Exena márka története, amikor is néhány vállalkozó kedvű fiatal mert egy nagyot álmodni. Ez is mint oly sok márka, egy kis családi vállalkozásként kezdte működését, azonban néhány éven belül ipari méretűvé nőtt. A fejlesztési folyamatok ennek ellenére csak gyarapodtak. Az Exena munkavédelmi bakancs kiváló minőségű, melyet a rugalmasság és az innováció egyensúlya jellemez.


7termék 17

Az Exena munkavédelmi bakancs azon kívül, hogy biztonságos, rendkívül divatosnak is mondható. 

Az Exena siker receptje:

  • Szigorú kontroll
    A márka büszkén vállalja, hogy szigorúan ellenőrzi a gyártás minden folyamatát. Egészen a termék előállítását, a minőségi teszteléseket, a tanúsításokat, a tárolást és a szállítási folyamatokat is.
  • Kutatás
    A folyamatos kutatásoknak hála állandóan fejlődnek a gyártási folyamatok és az alapanyagok. Eslősorban a biztonságot és a kényelmet célozzák meg, de a design is kiemelkedő szerepet játszik.
  • Szállítás
    Az Exena-nak egy külön kidolgozott rendszere van a logisztikai feladatokra. A tárolás költséghatékony, a szállítási idők a minimálisak, így a nemzetközi piacokról érkező termékek kevésbé terhelik a vásárlók pénztárcáját.

A munkavédelmi lábbelik számos tulajdonsága járul hozzá a tökéletes komfortérzethez. Ilyen például az energiaelnyelő sarokrész, mely a legtöbb védőbakancsunkban megtalálható. A csúszásmentes talppal szinte kivétel nélkül minden bakancsunk rendelkezik. Ezeken felül jellemző a víz- és olajálló anyagogak használata. Az összes gyártó igyekszik a lehető legjobb légáteresztő megoldásokat alkalmazni, ezáltal is biztosítva a tökéletes szellőzést. Számos termékünk rendelkezik antisztatikus tulajdonságokkal, mint ahogy ESD védelemmel is. 

Alább a védőbakancsok orrmerevítőjéről néhány hasznos tanács.

A védőbakancs elülső részében található a kapli, ami nem más, mint a védőlábbelibe épített lábfejvédő, ami lehet acél, kompozit vagy akár üvegszálas merevítés is.
Az acél kaplival ellátott munkavédelmi bakancs kiemelkedő védelmet nyújt zuhanó tárgyak ellen. Ilyen védelemmel ellátott védőbakancs akár a 200 joule energiájú zuhanó tárgyak által okozott hatásoktól is megvédheti viselőjét.
Vannak azonban olyanok, aki az acél orrmerevítős bakancsot túl nehéznek találják. Nekik is van megoldás, hiszen vannak alternatívái az acél kaplinak. Kompozit orrmerevítő a legelterjedtebb alternatíva. Ez a megoldás minden szempontból versenyképes az acél kapival. Sőt, több előnye is van vele szemben. Könnyebb, mint az acél, sokkal kevésbé vezeti a hőt, ami télen óriási előny, mert a védőbakancs így nem hűl ki. A kompozit kaplival ellátott védőbakancsnak van még egy fontos előnye. A detektorkapunál való áthaladás jelentősen egyszerűbb, hiszen erre az anyagra nem jelez be az eszköz.

 

Amit mindenkinek tudnia kellene:

"(1)Az állam - a munkavállalók és a munkáltatók érdekképviseleti szerveivel egyeztetve - meghatározza az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés alapvető követelményeit, irányítási és ellenőrzési intézményeit, valamint kialakítja az egészség, a munkavégző képesség megóvására, a munkabiztonságra és a munkakörnyezetre vonatkozó nemzeti politikáját, amelynek megvalósulását időszakonként felülvizsgálja.

(2)A munkáltató felelős az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósításáért. A munkavállalók munkavédelmi kötelezettségei nem érintik a munkáltató felelősségét. A munkáltatói feladatok teljesítésével összefüggésben keletkező költségeket és egyéb terheket nem szabad a munkavállalóra hárítani.

(3) Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját - a jogszabályok és a szabványok keretein belül - a munkáltató határozza meg.

(4) A munkáltató felelős azért, hogy minden munkavállaló az általa értett nyelven ismerhesse meg az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés reá vonatkozó szabályait."
 - 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről, 2. §

Szűrés
Cipő méret
Szín
Gyártó
Védelem