+36 30 44 77 484 | info@raktarkellekek.hu
                  H-P 08:00-16:00

 

Konyhai és szakácsruházat

A szakács ruházat különösen fontos a mostanában egyre népszerűbb nyitott konyhás éttermekben, hiszen itt a szakács a vendég szeme láttára készíti el az ételt, ezért kiemelkedően fontos a séf megjelenése. Az első benyomás az első és legtöbbször az egyetlen lehetőség arra, hogy kialakítsunk egyet képet a magunkról. A vendég ezekben az esetekben egyből látja a konyhát és rögtön véleményt alkot, mind a szakácsról, mind a helyről. Legyen szó megjelenésről, higiéniáról, minőségről. Ezenfelül természetesen a szakács ruházatnak meg kell felelnie a hatályos előírásoknak munkavédelem és biztonság szempontjából egyaránt. A komfort és a kényelem is a szakácskabát és szakácsnadrág elengedhetetlen része, ami jobb közérzetet, hangulatot biztosít kollégánk számára.


53termék 116
53termék 116

Mik a szakács ruházat részei?

 Szakácskabát szakácsnadrág

Séf- vagy szakácskabát

Megoszlanak a vélemények arról, hogy melyik a jobb kabát. A 100% pamut vagy a kevert szálas anyagból készült. A kevert szálas főbb jellemzője, hogy könnyebb a kezelhetősége, míg a pamut kizárólag természetes anyagból készül. A higiéniai előírásoknak azonban mindkét fajtának meg kell felelnie. Ennek megfelelően jó tudni, hogy ezek a kabátok nem rendelkezhetnek külső zsebekkel, csak és kizárólag belsővel.
Az ideális szakácskabátnak sokszor ellentmondó kritériumoknak kell megfelelnie.

Szakácsnadrág

Legfőbb jellemzője, hogy ellenálló a makacs szennyeződésekkel szemben és könnyen tisztántartható a TEXPEL bevonatnak köszönhetően. Itt is, mint a kabátok, kétféle anyagból készülnek, kevertszálas és pamut. Jellemző a pepitamintás szakácsnadrág, de ezenkívül többféle színben, fazonban és méretben érhető el webáruházunk széles kínálatában.

Szakácssapka

Alapvető elvárás a konyhában dolgozó személyzettől, hogy viseljen szakácssapkát megakadályozva ezzel a hajszál ételbe kerülését. Ezenfelül HACCP előírás. Jellemzően textilből vagy papírból készülnek. Utóbbi természetesen egyszerhasználatos.

Szakácskesztyű

A vendéglátásban dolgozóknak természetesen a kéz védelmére is gondolni kell. A higiéniai követelmények betartásán túl gondoskodni kell a hő ellen védő kesztyűktől kezdve a vágásbiztos lánckesztyűkig. Munkavédelmi kesztyűinket böngészve megtalálja az igényeinek megfelelőt.

Szakácskötény

Itt is a TEXPEL bevonatú kötények számítanak a legmodernebbnek. Legyen szó szakácsoknak szánt kötényről, pincérkötényről vagy akár mosogatókötényről, kínálatunkban minden típusú kötény megtalálható.  

Szűrés
Méret
Ruha méret
Szín
Gyártó