Blog

Kellemetlen lábszag megszüntetése 8+1 lépésben

2020.05.22 14:50

Nincs az a minőségi anyagból készült cipő, nincs az a szellőzés, ami megakadályozná, hogy egy hosszú munkanap után levetett cipőből ne áradna az a jellegzetes szag. Kellemetlen tud lenni, mikor megcsapja orrunkat, főleg, ha nem is vagyunk egyedül. Ez egy teljesen természetes folyamat, melyről senki nem tehet. Viszont van számos praktika, melyet bevetve ezen tudunk segíteni. Elviselhetőbbé tudjuk tenni, csökkenteni tudjuk az intenzitását, talán még meg is tudjuk szüntetni. Rengeteg tipp és trükk létezik a kellemetlen lábszag megszüntetése érdekében, melyek közül összeszedtünk néhány, szerintünk hatásosat.

Íme 8 +1 praktika, ami segít a kellemetlen szagok megszüntetésében

Talpbetét

Sok helyen kapni már akítvszenes talpbetétet, mely semlegesíti a szagokat és mindemellett rendkívül jó nedvszívó képességgel is rendelkezik. A számos házi praktikát ezzel kiegészítve nagyban hozzájárulunk a szagok megszüntetéséhez.

Szódabikarbóna

Egy klasszikus anyag, aminek millióegy felhasználási területe van. Ezek közül az egyik, a szagtalanító hatásának és nedvszívó képességének kihasználása. Az izzadt cipőnk nedves közege kiváló környezetet biztosít a szagokért felelős baktériumok számára. Tegyünk két-két evőkanál szódabikarbónát egy-egy nejlonzokniba, csomózzuk össze a szárát és ezt tegyük bele a cipőnkbe éjszakára. Reggelre felszívja a nedvességet és egy száraz cipőbe bújhatunk bele.
Készítsünk egy kellemes lábfürdőt, amibe szappan helyett tegyünk szódabikarbónát. Áztassuk benne 10 percig, majd töröljük szárazra. Hetente többször is megismételhetjük.

Kukoricaliszt

Felhasználása megegyezik a szódabikarbónáéval. Rendkívül jó nedvszívó képesség és szagsemlegesítő hatás. Szórhatunk a cipőnkbe és a lábunkra egyaránt.

 

Lábszag megszüntetése

Pamutzokni

Nem elég megvásárolni a legjobb munkavédelmi cipőt, ha a zoknira nem fordítunk figyelmet. A műszálas zokni jó választás, ha az a cél, hogy minél kellemetlenebb legyen a lábszag. Ez az anyag kevésbé vagy szinte egyáltalán nem szellőző, így a kellemetlen szagok könnyen kialakulnak. Válasszunk pamut zoknit. A pamut egy jól szellőző és sokkal kényelmesebb anyag a műszálnál.  
Ezen kívül, ha van lehetőséged, akkor pihentesd a cipőd. Tartsd jól szellőző helyen, ezzel is nehezítve a szagok kialakulását.

Hintőpor

A hintőpor a megelőzésben játszik fontos szerepet. Mielőtt felhúzzuk a zoknit és bebújunk a munkavédelmi cipőnkben, hintsünk meg a lábunkat hintőporral. Segít megakadályozni a szagok kialakulását.

Ecet

A szódabikarbóna után a másik mindenre használható csodaszer. Baktériumölő hatása mellett a gombás fertőzéseket is elősegíti a gyógyulásban. Vattát átitatva átmasszírozhatjuk a lábunkat vagy a lábmosó vízhez adhatunk egy-két evőkanállal.

Illóolajok

Ismét egy lábfürdős tipp. Tegyünk a lábfürdőnkbe levendulaolajat vagy teafaolajat. Ezek antibakteriális hatással bírnak, ezért ugyancsak segítenek a szagok elleni küzdelemben.

Lábkrém

Patikákban lehet kapni számos lábkrémet, melyek ápolják a lábunkat. Ezt akár ki is egészíthetjük egy kis citromolajjal. A citromban található természetes savak szintén segítenek a szagokért felelős baktériumokkal szemben. Lefekvés előtt kenjük be lábunkat ezzel a keverékkel.

 

munkavédelmi cipő lábszag elleni védelem

 

+1 Cipőfagyasztás

Furcsának tűnhet első körben a gondolat, hogy betesszük a cipőnket a mirelit borsó mellé, de ez egy igenis működő dolog. Egy légmentesen zárható zacskóra van csupán szükségünk, amibe a cipőt tesszük, majd így a fagyasztóba helyezzük. A baktériumok a fagyaztóban elpusztulnak, így megelőzhető a szagok kialakulása. Ezt a folyamatot is időnként megismételhetjük.

 

Számos praktikát egyszerűen kombinálhatunk is, mindenféle előkészület vagy időráfordítás nélkül. Éjszakára szellőző helyen hagyjuk a cipőnket, hintőporozzuk a lábunkat és pamut zoknit használjunk. Ezen felül egy aktív szenes talpbetét, mellyel egy tökéletes védelmet hoztunk létre a lábszag megszüntetése érdekében.

Webáruház készítés