Blog

Mi az? Kék, fekete és Cerva?

2020.04.16 12:12

Cerva munkavédelmi cipő és bakancs, ami megfelel extrém elvárásoknak is.  

A Cerva védőcipők ergonomikus kialakításuk miatt rendkívül kényelmesek és megfelelő, megbízható védelmet nyújtanak munkavégzés közben. Kialakításának köszönhetően elfelejtheti a fáradtláb érzését. Egyik legnagyobb előnye az átlagosnál keskenyebb lábujjrész, mely egyben meg is különbözteti a lábbelit a konkurenciától. Kialakításának köszönhetően a keskenyebb lábfejre is jobban illeszkedik, és kevésbé tűnik robusztusnak.

Milyen előnyökkel jár, ha Cortina munkavédelmi lábbelit vásárol?

Számos előnnyel rendelkezik ez a termék. Cordura textil szövet és kiváló minőségű bőr keverékét használják a felsőrész kialakításánál. A Cordura anyag főbb jellemzői: vízhatlan, rendkívül kopásálló és egyben légáteresztő is. Véleményünk szerint egy jó munkavédelmi cipőnek ezzel a három tulajdonsággal mindenképpen rendelkeznie kell. A Cordura anyag előnyei a védőcipő boka és a nyelv részén is érvényre jutnak. A talprész dupla sűrűségű poliuretán anyagból készül, melynek a külső része nagyobb sűrűségű, mint a belső része. Emiatt kívül kopásállóbb, belül pedig sokkal kényelmesebb.

 

Cerva munkavédelmi cipő   Cerva munkavédelmi bakancs

 

 

A Cerva munkavédelmi cipő és bakancs Cortina típusai K-18 textil köztalppal rendelkeznek a klasszikus fém köztalp helyett, emiatt rendkívül rugalmas és sokkal könnyebb is. Így ezek a lábbelik még kényelmesebb viseletet biztosítanak a munkavégzés során.
Mint már kiderült a Cortina lábbeliknek két változata van. Cortina cipő és bakancs. A bakancsot inkább kültéri munkavégzésre javasoljuk míg a félcipőt bentire. Ezek a lábbelik teljesen fémmentesek, így repülőtereken végzett munkára is tökéletesek.
Említésre méltó, hogy ezek a munkavédelmi lábbelik teljes egészében Európában készülnek. Mondhatni, hogy manapság ez ritkaság számba megy, sőt egyben érdem is.
A Cortina lábbeli megfelelő választás Önnek, ha egy minőségi, kényelmes és megbízható védelemmel ellátott munkavédelmi lábbelit keres jutányos áron.

 

Cortina biztonsági lábbeli főbb tulajdonságai 

Tudja Ön mi a különbség a munkalábbeli és biztonsági (munkavédelmi) lábbeli között? A biztonsági lábbelik lábujjvédővel vannak ellátva, mely lehet acél vagy kompozit. A lábujjrészbe épített lábujjvédő védelmet kell, hogy nyújtson a lábfej részére egy 200 Joule energiájú nyomás vagy ütés ellen.

A lábbelik másik legfontosabb tulajdonsága, hogy a talpuk csúszásgátló. Ezt három csoportba sorolhatjuk. SRA (Kerámialap szerves, szintetikus (detergens) tisztítószerrel), SRB (Acél járófelület glicerinnel) és SRC (Mindkét kezelt padlózat).
A biztonsági lábbelikre az EN ISO 20345:2011 számú szabványban rögzítettek a mérvadóak. A biztonsági lábbelik minden egyes kategóriája tekintetében meghatározzák a lényeges tulajdonságokat, hogy minek kell megfelelniük. A balesetvédelmi szintet az alapján kell meghatároznunk, hogy milyen a munkavédelmi lábbelit, milyen területen, és milyen célra fogjuk használni.

 

Hét kategóriába sorolhatjuk a lábbeliket:

Cerva Cortina S3

Táblázat kiegészítés: 7. kategória a S1P, ami az S1 követelményei + átszúrás elleni köztalp

A Cortina munkavédelmi cipő és bakancs az S3 kategóriába tartozik, így a fenti táblázatból könnyedén kiderül, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie. Eleget is tesz ezeknek a követelményeknek. A talp ennek megfelelően SRC, azaz a legmagasabb szintű csúszásgátló talppal rendelkezik, ezen felül kapott egy energiaelnyelő sarokrészt is a legmagasabb fokú komfort érdekében. Felső része kopásálló, vízálló, ugyanakkor légáteresztő is, ami nélkülözhetetlen a maximális kényelemérzethez. A talp külső része olajálló, növelve a kopásállóságot.

 

A Cortina lábbeli megtekintéséhez és vásárláshoz kattintson ide.

 

Webáruház készítés