+36 30 44 77 484 | info@raktarkellekek.hu
                  H-P 08:00-16:00

 

Blog

Nincs az a minőségi anyagból készült cipő, nincs az a szellőzés, ami megakadályozná, hogy egy hosszú munkanap után levetett cipőből ne áradna az a jellegzetes szag. Kellemetlen tud lenni, mikor megcsapja orrunkat, főleg, ha nem is vagyunk egyedül. Ez egy teljesen természetes folyamat, melyről senki nem tehet. Viszont van számos praktika, melyet bevetve ezen tudunk segíteni. Elviselhetőbbé tudjuk tenni, csökkenteni tudjuk az intenzitását, talán még meg is tudjuk szüntetni. Rengeteg tipp és trükk létezik a kellemetlen lábszag megszüntetése érdekében, melyek közül összeszedtünk néhány, szerintünk hatásosat.

Íme 8 +1 praktika, ami segít a kellemetlen szagok megszüntetésében

Szélsőséges esetben akár az életünkkel is fizethetünk, ha nem gondoskodunk a megfelelő fejvédelemről. Ennek ellenére még mindig sokan gondolják úgy, hogy kényelmetlen vagy nevetséges a munkavédelmi sisak viselése. Nem feltétlen kell ennek így lennie, hiszen léteznek már könnyű, strapabíró fejvédők. Viselése semmiképpen nem nevetséges, főleg, ha egy komoly sérüléstől véd minket.

Folyamatosan fejlődő világunkban minden területen észrevehető az innováció. Informatika, autógyártás, mezőgazdaság, ipar stb. Ez alól a munkavédelmi felszerelések világa sem kivétel. Egyre modernebb, strapabíróbb, könnyebb, kényelmesebb és biztonságosabb anyagok születnek. Ilyen például a kompozit kapli.
A kompozit anyagok, vagyis a társított, többösszetevős anyagok olyan anyagok, melyek több különböző szerkezetű anyagkombinációkból épülnek fel. Minden esetben a hasznos tulajdonságok kiemelése és a káros, hátrányos tulajdonságok csökkentése a cél.

Divatos és modern.
Ez a Dayboro, új munkaruha család az Cerva kínálatában. Nemcsak funkcionálisak, de kényelmesek és divatosak is.

Cerva munkavédelmi cipő és bakancs, ami megfelel extrém elvárásoknak is.  

A Cerva védőcipők ergonomikus kialakításuk miatt rendkívül kényelmesek és megfelelő, megbízható védelmet nyújtanak munkavégzés közben. Kialakításának köszönhetően elfelejtheti a fáradtláb érzését. Egyik legnagyobb előnye az átlagosnál keskenyebb lábujjrész, mely egyben meg is különbözteti a lábbelit a konkurenciától. Kialakításának köszönhetően a keskenyebb lábfejre is jobban illeszkedik, és kevésbé tűnik robusztusnak.

Fűzze be cipőjét egyetlen mozdulattal, a QLS fűzőfeszítő rendszer segítségével.

Eső elleni védekezés típusai és apró részletei

Vízálló munkavédelmi bakancs egész napos használatra beázás nélkül kényelmesen és biztonságosan.

A Puma márka évtizedek óta világszerte ismert a kiváló minőségű és nagy teljesítményű futó- és sportcipőiről. Mostanra a dolgozó nők és férfiak is élvezhetik a páratlan minőségi anyagok felhasználásával készült Puma munkavédelmi bakancsok, cipők és szandálok védelmét és kényelmét.

Softshell anyag, mint sok minden más, eredetileg más célra fejlesztettek ki. Egy közeli példát nézzünk, a Puma cipőket is elsősorban sportoláshoz fejlesztették ki, azonban előnyös tulajdonságait, mint például a légáteresztést, tartósságot könnyen átvették a munkavédelembe.

A munkavédelemben gyakran előforduló kifejezés az ESD védelem, ESD munkavédelmi cipő és bakancs.

De mi is ez valójában? ESD védelem piktogram

ESD fogalma: Vagyis elektrosztatikus kisülés (Electrostatic Discharge). Fizikai jelenség, mikor egy elektrosztatikusan feltöltött anyagról a töltések nagyon rövid idő alatt, hirtelen távoznak.

Minden munkaterületnek megvannak a maga veszélyei. Legyen szó raktárról, ahol üres raklapok, elejtett szögek, vagy egyéb éles-, szúró tárgyak lehetnek a földön, ott érdemes S1P-s munkavédelmi cipőt választanunk, mert ezekben már talpátszúrás elleni védelem. Ez megvéd minket a szúró tárgyaktól. Ha például külső területeken dolgozunk, akkor célszerű S3-as bakancsot választanunk, mert ezek többsége vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a munkaterületünkön magas hő uralkodik, akkor mindenképpen keressük a HRO jelzésű munkavédelmi cipőket, hiszen ezeknek 200 vagy 300 fokig hőálló talppal rendelkeznek. Speciális hegesztési munkákhoz külön erre a célra kifejlesztett munkavédelmi lábbelit is találhatunk, mint a Portwest FW07 hegesztőbakancs.
Ha hideg helyen történik a munkavégzés, akkor védelmet nyújthatnak a szőrme béléses bakancsok, ha pedig extrém hideg ellen kell védekeznünk, akkor keressük a CI jelölésű védőbakancsokat, amik -20 fokos hidegben is megvédik a lábat.