+36 30 44 77 484 | info@raktarkellekek.hu
                  H-P 08:00-16:00

 

Kiemelt ajánlataink

Üdvözlünk munkavédelmi ruházat, munkavédelmi lábbeli és védőfelszerelés webáruházunkban!

 

Nálunk a Te biztonságod az első!

Ha jelenleg munkavédelmi lábbeli vagy munkavédelmi ruházat vásárlásban vagy, akkor a megfelelő helyen jársz, hisz munkavédelmi áruházunk széles kínálatából mindent megtalálsz, amire szükséged lehet. További, több 10.000 termék közül válogathatsz itt és itt. Munkaruhádat itt, személyre is szabhatod céges logóddal vagy neveddel.

munkavédelmi ruházat és munkavédelmi lábbeli

Nézzük meg mi is tulajdonképpen a munkavédelem!

Magyarország Alaptörvény (XVII. cikk (3) bekezdés) szerint: „Minden munkavállalónak joga van az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez.”

A munkavédelem célja a munkát végzők egészségének, munkavégző képességének megóvása és a munkakörülmények humanizálása a munkabalesetek és a foglalkozással összefüggő egészségkárosodás megelőzése érdekében. A biztonságos munkakörnyezetet úgy kell kialakítani és fenntartani, hogy annak elsődleges célja a balesetek elkerülése legyen, a munkavédelmi felszerelések és folyamatok biztosítása által.

A munkavédelem fogalma
A munkavédelem a szervezett munkavégzésre vonatkozó biztonsági és egészségügyi követelmények és az ezeket megvalósító szervezetek, intézmények, eszközök, elıírások összessége.

A munkavédelmet közvetve érinti a munkahely kulturáltsága, a szociális ellátás színvonala is. Az emberhez méltó munkakörülmények egyformán fontosak a munkáltatónak és a munkavállalónak, mint pl. a munkahely rendezettsége, tisztasága, a megnyugtató színek, a nem bántó zaj, a fizikai erőkifejtés csökkentése, a testméretnek megfelelő kezelőhelyek, kezelőelemek. A nem dohányzók védelmére dohányzóhelyet kell kialakítani. Monoton munkavégzés esetén munkahelyi tornát kell beiktatni a munkaidő alatt. Lehetőséget kell adni a kulturált étkezésre, tisztálkodásra, öltözésre. A munkavégzés helye, ill. az öltöző közelében legyen WC. Ha a létszám vagy a munka veszélyessége indokolja, legyen üzemorvos, de legalább elsősegélynyújtó hely.

A baleset és a munkabaleset fogalma
A baleset az emberi szervezetet ért olyan egyszeri külsı hatás, amely a sérült akaratától függetlenül, hirtelen vagy aránylag rövid idı alatt következik be, és sérülést, mérgezést vagy más egészségkárosodást, illetve halált okoz.

Áruházunkat folyamatosan bővítjük, hétről hétre kerülnek feltöltésre új termékek.